Actualitate

Cu ce formațiuni negociază AUR din R. Moldova pentru participarea pe listă comună la parlamentare

Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova poartă discuții și cu Partidul Liberal, după ce Uniunea Salvați Basarabia și-a anunțat decizia de a merge la alegerile parlamentare împreună. Anunțul a fost făcut de Vlad Bilețchi, liderul AUR, care a menționat și că îl așteaptă și pe Octavian Țîcu de la PUN să se alăture platformei.

Potrivit liderului AUR, decizia USB de joi reprezintă o „dovadă de maturitate politică” și „o dorință sinceră de a pune dezideratul Unirii mai presus de orgoliile personale”. „Cu USB încă nu s-a vorbit despre locuri pe listă. Această listă va fi întocmită doar după ce vom epuiza toate modalitățile și eforturile de a ne coagula. Cum pot vorbi acum despre anumite condiționalități? Dacă mâine merg la Octavian Țîcu, la Vasile Costiuc sau la Dorin Chirtoacă să negociem despre cum ne unim, cum voi arăta în fața lor?”, a explicat Vlad Bilețichi

Totodată, liderul AUR a mai adăugat că  în prezent au loc negocieri cu Dorin Chirtoacă pentru a decide modalitatea de participare a Partidului Liberal la scrutinul parlamentar anticipat. „Am avut câteva runde de negocieri, au fost foarte productive, suntem încrezători că mergem în direcția bună și când spun direcția bună mă refer la faptul să fim împreună. Formule sunt două: fie mergem pe o listă națională în baza unui partid, fie mergem în bloc, ne gândim dacă e mai bine ca pragul să fie de 5% sau de 7% ”, a spus sursa.

De asemenea, Vlad Bilețchi a subliniat că este gată să discute și cu Octavian Țîcu, liderul PUN, pentru a-l convinge să participe la unificarea tuturor formațiunilor care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România. „Voi încerca în toate modalitățile democratice și diplomatice să fac apel la unitate și pentru Partidul Unității Naționale. Nu sunt certat cu dl. Octavian Țîcu. Noi nu suntem în stare de dușmănie și nu cred că avem ceva de împărțit, decât cauza națională. Colegii mei s-au întâlnit cu dl. Octavian Țîcu în timp ce eu eram la o întâlnire cu alți lideri unioniști. A fost o primă discuție productivă, în cadrul căreia s-a făcut un schimb de păreri și sper foarte mult că aceste discuții vor continua”, a mai declarat liderul AUR în cadrul unei emisiuni tv.

În context, acesta a mai punctat că unificarea tuturor partidelor unioniste pe o singură platformă ar reprezenta o șansă ca electoratul unionist din R. Moldova să aibă reprezentare parlamentară. „AUR Moldova vrea unificarea tuturor forțelor unioniste. AUR Moldova vrea să ofere alternativa reală a clasei politice de la Chișinău, vrea un parcurs concret spre România și spre UE. Drumul spre UE trece doar pe la București . Nu există nicio cale de a ocoli România așa cum și-ar imagina cei care promovează națiunea civică moldovenească”, a mai punctat Vlad Bilețchi.

Amintim că la începutul lunii mai,

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button