Actualitate

Crucea Moldavă pentru patru familii care reprezintă „Româniile” din afara României ~ InfoPrut

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oferit Crucea Moldavă şi câte o Biblie pentru patru familii care cunosc ce înseamnă să trăiești în afara granițelor țării și care pun, mai presus de toate, păstrarea și mărturisirea dreptei credințe. Distincţiile le-au fost acordate la finalul liturghiei oficiate la Iaşi, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, informează Doxologia.

„Anul acesta, prin decizia Sfântului Sinod, conştiinţa Bisericii s-a aplecat mai mult decât de obicei, asupra fraţilor români din afara graniţelor ţării, România cea de dincolo de graniţele ei şi România formată din milioanele de români care au plecat în multele ţări ale lumii. Am gândit de bine să alegem câteva persoane foarte apropiate de Biserică ce reprezintă aceste Românii de dincolo de România în care vieţuim noi”, a spus Mitropolitul Teofan la înainte să ofere distincţiile.

Printre familiile decorate se numără și familia preotului Mihai şi Maria Stegărescu, orginiari din Basarabia. Preotul a activat la Parohia „Sfânta Parascheva” din satul Priozeornoe (Cemâşâr) din Mitropolia Odesei, unde a renovat şi pictat biserica. În anul 2018, a aderat la Episcopia Basarabiei de Sud, dar nu a putut trece şi biserica, slujind ca preot paroh la Parohia Hagi-Curda şi Protopop misionar de Ismail.

Părintele are mare evlavie la Sfânta Cuvioasă Parascheva, motiv pentru care şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a sluji la Iaşi la hramul sfintei. Preoteasa Maria este cadru didactic, coordonatoare a bibliotecilor din Raionul Anenii Noi, iar împreună cu părintele Mihai au doi copii, Ana, de 14 ani, şi Filip, de 5 ani.

Anul trecut au fost oferite mai multe premii unor medici care activează, cu multă jertfelnicie, în domeniul sanitar, dar şi unele distincţii post-mortem unor cadre medicale care au trecut la Domnul, slujind cu devotament aproapelui din prima linie a luptei împotriva pandemiei actuale.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button