Distribuți acest articol

Cristina Prună, parlamentar de București din partea USR, reprezintă unul din politicienii responsabili de criza bugetară din București. Aceasta poartă o parte din responsabilitatea refuzării bugetului și a alianței dintre PSD și USR București, cea care l-a lăsat pe Nicușor Dan fără de buget. Înțelegerea dintre cele două forțe politice s-a făcut pe ascuns iar Cristina Prună a lucrat peste capul lui Dan Barna.

Problemele în USR devin din ce în cea mai mari. Dan Barna pare că nu mai poate ține partidul în mână și va trebui urgent să ia o decizie împotriva răzvrătiților.

Atât Cristina Prună cât și Cosette Chiricău fac mult rău partidului prin atitudinea de nesupunere față de deciziile partidului. PNL și USR au semnat un nou acord de guvernare iar aceste lovituri se aplică pe la spate chiar lui Dan Barna, care începe să arate precum un pion care nu poare conduce partidul și nu ca un rege.

“Nu putem să facem noi azi ceea ce reproşam PSD acum un an. Am promis schimbarea, nu continuarea modului de guvernare locală al PSD. Nu ar fi corect şi nu am avea nicio scuză să repetăm reţete care au falimentat bugetul local al Bucureştiului. O proiecţie nerealistă a veniturilor înseamnă la final o lipsă de resursă pentru cheltuielile primăriei. Nu putem să riscăm să dăm din colţ în colţ peste câteva luni, întrebându-ne cum acoperim cheltuielile prevăzute, spre exemplu, pentru spitale. Este esenţial ca bugetul să fie aşezat de la bun început pe baze realiste, care să asigure un echilibru al veniturilor şi cheltuielilor. Am încredere că un astfel de buget va fi agreat, în perioada imediat următoare, printr-un dialog deschis şi onest între consilierii USR PLUS, cei ai PNL şi primarul Nicuşor Dan. Interesul bucureştenilor trebuie să primeze” a scris Cristina Prună.


Distribuți acest articol