Actualitate

Cozmin Gușă: „Ce e cert e că Moldova va fi implicată, dar Moldova poate fi apărată doar prin UNIRE. PUNCT!”

Analistul politic Cozmin Gușă afirmă că singura soluție viabilă pentru protejarea Republicii Moldova de o posibilă invazie rusă este unirea cu România.

„M-am ocupat toată ziua de subiectul atacurilor neidentificate din Transnistria, care e limpede că înseamnă dezghețarea conflictului vechi de decenii de-acolo. Dar mai înseamnă și implicarea Moldovei în interiorul conflictului ucrainean. Azi nu se poate ști cine a generat atacurile, ucrainenii, rușii, transnistrenii sau alții, dar nici nu va mai conta prea mult în vâltoarea evenimentelor viitoare. Ce e cert e că Moldova va fi implicată și, neavând nici o infrastructură serioasă de apărare/protecție, va trebui asistată de urgență dpdv militar.

Asta ar fi rolul și datoria României, treburi care ne-au fost refuzate în ultimii ani de către triunghiul de interese Rusia-SUA-Germania. România poate acționa pro-Moldova doar de sub umbrela NATO, nici nu se pune problema vreunor capacități proprii ale noastre care să conteze, fie și dacă ne-am gândi să le oferim Moldovei, nici noi nu prea avem de nici unele dpdv militar.

Așadar zona de fugă și siguranță pentru moldoveni ar fi tot sub umbrela NATO, pe care o pot obține rapid dacă votează unirea cu România, urmând ca tot rapid s-o votăm și noi. Și, dacă mă gândesc bine, încă mai e valabilă în Senatul SUA rezoluția votată la începutul anilor ’90 ce prevedea unirea României cu Moldova. Voi continua și mâine discuția despre asta în mod aprofundat, e o temă de mare responsabilitate, dar și de uriașă oportunitate. Istorică!”, a declarat Cozmin Gușă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button