Cozi la secțiile de vot din diaspora ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Secțiile de vot sunt neîncăpătoare pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să-și aleagă duminică președintele. Cozi de kilometri s-au format încă de la primele ore ale dimineții, cei din diaspora arzând de nerăbdare să puna ștampila pe cel care va conduce Republica Moldova în următorii 4 ani.

„Londra. Ora 6:43. Secţia de votare din Beckton. E de nedescris ce se petrece aici! Trăiesc niște emoții pe care nu le pot explica. Secția încă nu e deschisă, e întuneric, plouă foarte foarte tare, dar deja este o coadă mare. Şi oamenii tot vin şi vin. Suntem deja uzi până la piele, dar nici asta nu ne împiedică. Lumea a venit dis-de-dimineață pentru a vota schimbarea! Împreună scriem istoria!”, scrie Anişoara Midrigan, stabilită în Londra.

Berlin:

Cu muzică şi steagul R. Moldova, cetăţenii R. Moldova au format coadă la secţia de votare din Frankfurt, încă de la ora 6,40.

Cozi s-au format de dimineaţă şi la Mestre, Veneţia.

Primul cetățean al Republicii Moldova care și-a exercitat dreptul de vot  a fost Mircea Eni. Acesta și-a făcut studiile în domeniul arhitecturii la Universitatea Harvard, iar în prezent activează în Japonia în cadrul unei renumite companii nipone de arhitectură şi design.

Oamenii şi-au făcut deja apariţia la secţiile de vot. La secţia de vot deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi încă de la ora 7,30 s-a creat coadă.

Şi la secţiile de vot deschise în Bucureşti s-au creat cozi.

De la prima oră şi la Frankfurt s-a creat coadă în faţa secţiei de vot.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol