Actualitate

COVID-ul „se amână”: Tiraspolul va deschide așa-zisa „frontieră” în ziua alegerilor prezidențiale

Așa-zisa comisie transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19 a decis că, pe 1 noiembrie, ziua alegerilor prezidențiale în R. Moldova, cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță, pentru a-și exercita dreptul la vot fără a cere învoire de la comisia respectivă.

Respectiva comisie afirmă că a adoptat această decizie ca urmare a „cererilor venite din partea cetățenilor”, scrie presa de la Chișinău.

Menționăm că separatiștii de la Tiraspol au prelungit măsurile restrictive până la data de 1 decembrie 2020. În conformitate cu normele extinse, „din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica și cel de a intra pentru străini poate fi temporar limitat”.

În altă ordine de idei, la 26 septembrie 2020, Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a decis ca pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, să fie constituite 42 de secții de vot.

Decizia respectivă a stârnit revoltă la Chișinău, astfel încât Andrei Năstase, liderul PPDA, a anunțat că o va contesta în instanța de judecată.

Totodată, mai multe localități printre care Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, Gura Bâcului și Varnița din raionul Anenii Noi, au refuzat să deschidă secții de vot pentru alegătorii din regiunea transnistreană.

Ulterior însă oficiile teritoriale ale Cancelariei de Stat au trimis notificări consiliilor locale din aceste sate,  solicitându-le să-și abroge deciziile, pe motiv că acestea ar conține „ilegalități”.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button