Actualitate

Coreea de Sud, donație de echipamente medicale pentru Republica Moldova ~ InfoPrut

Guvernul Coreei de Sud a donat Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău 200 de costume de protecţie individuală împotriva infecţiei Covid-19. Echipamentele, în valoare de peste 5.000 de dolari, vin să suplimenteze stocurile spitalului în care sunt trataţi pacienţi în stare gravă.

Costumele de protecţie sunt de mare ajutor pentru cadrele medicale care au nevoie în fiecare zi de zeci de astfel de echipamente speciale. Reprezentanţii autorităţilor din Coreea de Sud recunosc că lupta împotriva pandemiei este una aprigă la nivel mondial şi este nevoie de solidaritate internaţională.

„Sunt foarte bucuros să fiu în Republica Moldova. Știu că, în prezent, Moldova se confruntă cu un alt val al pandemiei și sper că acest mic cadou din partea Coreei să ajute cetățenii acestei țări în lupta cu infecția de coronavirus”, a declarat ambasadorul Extraordinar și Pnenipotențiar al Republicii Coreea în Ucraina și Republica Moldova, H.E. Hyung-Tae KIM.

Costumele de protecţie sunt cel mai des folosite în secţia de Terapie Intensivă Covid unde lucrează 120 de angajaţi și sunt internați 62 de pacienți.

„Institutul de Medicină Urgentă se ocupă de pacienții care se află în stare extrem de gravă din cauza COVID-19. Această donație ne va ajuta să suplinim stocul de materiale de protecție pentru personalul medical și ne va oferi încrederea că nu suntem singuri în această pandemie”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, anul trecut, Coreea de Sud a mai oferit Republicii Moldova 200.000 de măşti de protecţie.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button