Actualitate

CONTROALE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

04 Septembrie 2020Sursa: IGPR

Polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, în perioada 28 august – 3 septembrie 2020, la nivel național.

776 de controale au desfășurat polițiștii, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.  

Au fost verificate 250 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 101 dosare penale, fiind cercetate 63 de persoane și au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 360.500 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.054 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 400.300 de lei.

Au fost înregistrate 15 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 7 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
Detalii

Relaţii cu publicul
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
Detalii

Abonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button