Actualitate

Constituția este opțională pentru deputați – Marcel Ciolacu susține că parlamentarii vor fi scutiți de la obligativitatea de a avea certificat verde

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat joi ca parlamentarii vor fi exceptati de la obligativitatea de a avea certificat verde pentru a intra in Palatul Parlamentului. „In ceea ce priveste parlamentarii, de exemplu, nu poti sa le interzici accesul, dar poti sa le aplici sanctiuni. Faptul ca sunt alesi locali, la fel ca primarii, parlamentarii, consilieri judeteni locali, nu pot sa le interzici sa isi exercite mandatul, pentru ca acest lucru incalca Constitutia, dar poti sa vii cu sanctiuni”, a spus Ciolacu.

„Nu este luata o decizie. Exista o ordonanta de urgenta care prevede includerea certificatului verde. Exista o ordonanta de urgenta. De aceea ministrul Sanatatii a venit cu o propunere care are o latura de specialitate si o latura sa nu incalcam Constitutia. Vom vedea forma finala. In astfel de situatii de pandemie, picam un pic in ridicol din punctul meu de vedere”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Parlament.

Intrebat ce este neconstitutional in noul proiect privind certificatul verde si ce i-a transmis presedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a raspuns: „Presupun ca domnul Iohannis nu e specialist in constitutionalitate. Domnul Robert Cazanciuc este un specialist in ceea ce priveste constitutionalitatea. Domnul Titus Corlatean este si el un specialist in constitutionalitate”.

„Veti vedea decizia pe care o luam in coalitie. Acum 2 luni am spus ca nu e suficient doar certificatul verde. Aveti parerile dumneavoastra si doriti sa le aflati si pe ale mele, lasati-ma sa vorbesc. Nu este suficient certificatul verde. E nevoie sa venim si cu o noua organizare in sistemul sanitar, la ATI, trebuie sa venim si cu un stoc de antivirale ca sa ne pregatim pentru acest val 5. In ceea ce priveste incalcarea Constitutiei, va repet, avem specialisti. Eu nu imi aduc aminte de acest certificat verde, de aceasta propunere legislativa de acum 2 luni”, a completat Ciolacu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button