Actualitate

Consilierul lui Mugur Isărescu: „Guvernul Ciucă va fi nevoit să mărească impozitele”

Scumpirile nu se opresc aici. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, susține că Guvernul Ciucă va fi nevoit să mărească taxele și impozitele pentru români. Acesta a afirmat că dobânzile sunt în creştere şi este o perioadă în toată lumea de mărire a acestora.

El crede că ne vom îndrepta spre impozite mai mari, România fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa impozitelor raportate la PIB.

„Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem ţara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Adică, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% şi dorinţă de cheltuieli de 40%. Nu se leagă.

E greu să faci creşteri de impozit pentru că şi aşa populaţia este sleită de inflaţie, puterea de cumpărare a scăzut, dar România a întârziat cu această măsură. Ea trebuia luată mai de mult. Depinde cum se va înţelege Guvernul cu populaţia, coaliţia care ar trebui să voteze în Parlament o asemenea măsură cu populaţia”, a explicat Adrian Vasilescu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button