Actualitate

Consilier judeţean PSD Iaşi, trimis în judecată pentru că ar fi prezentat documente false la angajarea în Consiliul Judeţean

Consilierul judeţean PSD Iaşi Lăcramioara Ursu a fost trimisă in judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzată că şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat pentru a se angaja la Consiliul Judeţean.

Lăcrămioara Ursu este acuzată de înşelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.  

Ursu, în prezent consilier judeţean PSD, a fost angajată, în perioada 2016 – 2020, pe un post de consilier personal la cabinetul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, ea prezentând la momentul angajării o diplomă falsă de bacalaureat. 

Potrivit presei locale, în anul 2019, Lăcrămioara Ursu, în vârstă de 47 de ani, ar fi rămas repetentă în clasa a XI-a la un colegiu tehnic din municipiul Iaşi. Ea se înscrisese la această unitate de învăţământ pentru a finaliza liceul, după ce a renunţat la studii la finalul clasei a noua. 

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că Ursu a devenit membru al partidului în urma recomandărilor primite din partea Asociaţiei Partidul Romilor Pro-Europa. 

Back to top button