Distribuți acest articol

Nu există nicio îndoială că Rusia se află în spatele atacului cibernetic de amploare care a avut loc recent împotriva Statelor Unite, a declarat duminică preşedintele comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, avertizând că efortul preşedintelui Donald Trump de a minimiza rolul Moscovei şi a îndrepta atenţia către China reprezintă un pericol pentru securitatea naţională a SUA, transmite Reuters.

”Pe baza a ceea ce am văzut, nu cred că există vreo îndoială că a fost Rusia”, a afirmat Schiff într-un interviu acordat MSNBC. Acesta a adăugat că afirmaţia lui Trump este ”în mod egal distructiv, înşelător şi vătămător…pentru securitatea naţională”.

Preşedintele Trump a sugerat, sâmbătă, fără dovezi, că China şi nu Rusia s-ar afla în spatele operaţiunii de spionaj cibernetic din Statele Unite, încercând să minimizeze impactul atacului. În acest fel, Trump a contrazis afirmaţii făcute de secretarul de stat Mike Pompeo, care a spus, vineri, că este ”destul de clar” că în spatele atacului se află Rusia.

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro


Distribuți acest articol