Actualitate

CONGRES. AUR nu a cheltuit nici un leu din subvenția publică. Marele anunț: partidul finanțat din donații și cotizații ale membrilor

Unul din cele mai importante anunțuri făcute de către AUR la congresul național s-a referit la raportul financiar. Acesta a fost prezentat oficial de către trezorierul partidului.

Conform acestuia AUR a avut în ultima perioadă aproape 10.000 de cotizanți iar rulajul anual este de aproximativ 500.000 de euro ( incluzând campaniile electorale).

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu a folosit nici un leu din subvenția publică.

Este vorba despre aproape 20 de milioane de lei.

AUR primește cea mai mică subvenție publică din România, PSD și PNL le primesc pe cele mai mari.

Partidele clasice folosesc banii din subvenție în general pentru contracte cu presa din România, adică pentru propagandă. O mică parte din bani se duc și pentru angajarea pe salarii foarte mari a unor persoane cu influență în partid.

AUR a dorit eliminarea subvenției publice sau direcționarea către construcția de spitale

AUR nu a folosit banii pentru subvenție și a depus două proiecte de lege: unul pentru eliminarea subvenției și altul pentru posibilitatea ca banii să fie utilizați sau direcționați către sistemul social sau de sănătate din România.

PSD, PNL și USR au respins cele două proiecte de lege. În general majoritatea de 90% formată din cele 3 partide respinge în linie proiectele depuse de Alianța pentru Unirea Românilor. De multe ori preiau ideea și depun din nou proiectele, chiar și sub o altă formă, ușor modificată.

AUR a depus zeci de proiecte de lege în parlamentul României însă PSD, PNL și USR nu votează decât propriile legi, multe dintre ele urmărind alte interese decât cele ale poporului român.

Partidele primesc lunar subvenție publică de aproximativ 5 milioane de euro

Subvenția publică acordată partidelor politice din România este de aproximativ 5 milioane de euro în fiecare lună. Ordinea de primire și folosire a subvenției publice este: PSD, PNL și USR.

Când s-a instituit ideea subvenției publice partidele politice au promis că nu mai fură.

Back to top button