Actualitate

Conferință a Suveraniștilor la Bruxelles. Simion: nu ne plac dictatele ci parteneriatele

Marți 31 ianuarie 2023 a avut loc la Bruxelles o conferință , o dezbatere cu privire la suveranitatea statelor și supremația constituției naționale.

La eveniment a participat și o delegație AUR condusă de către președintele George Simion. La conferință au mai fost europarlamentari din mai multe state europene precum Franța, Polonia și Ungaria.

George Simion a susținut că AUR este pentru o Uniunea Europeană a statelor și nu pentru o federație, pentru o Uniune Europeană a celor care se doresc a fi parteneri și nu una a dictactelor celor mai mari împotriva celor mai mici.

„Cu părere de rău politicienii de la București nu înțeleg cum funcționează Uniunea Europeană și s-au așezat în poziția de slugă, o poziție care nu cere și nu impune respect.

Uniunea Europeană trebuie să fie o uniune a statelor , așa cum a fost ea creată. Există forțe obscure, o birocrație ascunsă ce are o agendă diferită. Se pun condiții statelor atunci când se pune problema de accesarea fondurilor europene și prin aceste condiții suntem determinați să facem anumite lucruri care sunt contrare intereselor noastre naționale.

Atunci când spui: îți dăm banii tăi numai dacă faci asta înseamnă că încalci cu bună știință suveranitatea acelui stat. Dar acești bani sunt ai noștri, ei ne revin de drept, fiecare stat cotizează la bugetul Uniunii Europene” a declarat președintele AUR George Simion.

Europarlamentarul Cristian Terheș a susținut de asemenea că „nimeni din parlamentul european nu știe cine face acele legi sau pune condiții. Ele vin dinspre un aparat birocratic care este ascuns opiniei publice și care ia decizii în numele națiunilor europene fără a putea fi tras la răspundere. Acest aparat nu a fost ales de nimeni, el nu răspunde politic în fața alegătorilor, dacă dorești să afli mai multe detalii te lovești de un zid”.

Organizatorii conferinței au declarat că se vor organiza astfel de evenimente în mai multe capitale europene deoarece este nevoie să se discute problemele și nu trebuie să fie acceptate deciziile sub forma unor dictate.

PRACTIC se pun bazele unei alianțe europene a partidelor patriotice și care câștigă din ce în ce mai mulți adepți.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button