Condiții mai bune de studii pentru elevii unui liceu din Basarabeasca, grație ajutorului UE
Distribuți acest articol

Clădirea Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca, R. Moldova este eficientizată energetic în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Potrivit informațiilor oferite de ADR Sud, în prezent, se desfășoară lucrări de construcție a acoperișului clădirii liceului, a sistemelor de ventilare și electricitate, lucrări de termoizolare a soclului și construcție a nodurilor sanitare în interiorul instituției, iar anterior au fost finalizate lucrările de înlocuire a geamurilor, dar și cele de montare și punere în funcțiune a sistemului de încălzire.

Ulterior, antreprenorul urmează să efectueze lucrări de termoizolare a soclului la fațada din spatele liceului, precum și de izolare a pereților clădirii, de asigurare cu apă caldă și rece la robinetele din interiorul instituției.

Totodată, în primăvara anului 2021, în cadrul Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca vor fi instalate, ca sursă alternativă de energie, panouri fotovoltaice. Astfel, elevii, profesorii și angajații acestei instituții vor beneficia de confort termic sporit, de asigurare cu apă caldă și rece la robinetele din interiorul școlilor, de ventilare îmbunătățită în sălile de studiu, etc.

De asemenea, ca urmare a măsurilor de eficiență energetică întreprinse, este preconizat că, anual, consumul normat de energie în instituția de învățământ eficientizată energetic se va diminua, estimativ, cu 30% și emisiile anuale normate de CO2 vor fi reduse.

Menționăm că măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol