Actualitate

Comitetul pentru Situații de Urgentă decide astăzi ce restricții vor fi impuse în Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruneste astazi și va decide ce restricții vor fi impuse în Capitală, în contextul creșterii cazurilor de COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane, purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri și interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise.

În contextul în care luni în Capitală rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, a ajuns la 1,86, DSP Bucureşti a propus prefectului Gheorghe Cojanu luarea mai multor măsuri, potrivit News.ro. Astfel, DSP Bucureşti recomandă:
Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.
Alte 1.591 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, după efectuarea unui număr foarte mic de teste însă – 6.537. Bilanțul a ajuns astfel la 137.491, potrivit datelor anunțate luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Capitala a înregistrat luni un nou record al cazurilor de coronavirus raportate în ultima zi – 562 – urmată de județul Iași, cu 116 de noi îmbolnăviri.

Sursa articol : https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24332525-comitetul-pentru-situatii-urgenta-decide-astazi-restrictii-vor-impuse-capitala.htm

Sursa foto : idevice.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button