Actualitate

Colegiu din Comrat, alimentat parţial cu energie solară, graţie unei investiţii a Lituaniei ~ InfoPrut

Colegiul Mihail Ciachir din Comrat va dispune de energie solară, după ce în cadrul instituţiei au fost montate componente ale centrale electrice solare. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Agenţiei pentru managementul proiectelor ecologice pe lângă Ministerul mediului al Lituaniei și valorează aproximativ 60.000 de euro.

Centrala electrică instalată pe acoperişul clădirii are puterea de 31 kW şi va permite reducerea consumului de energie din reţea va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului.

„Problema protejării mediului înconjurător nu mai poate fi ignorată. Trebuie să întreprindem măsuri hotărâte pentru a raționaliza consumul de energie, și a consuma mai multă energie verde. Proiectul realizat cu susținerea Lituaniei este un pas frumos și foarte important. Mulțumim Guvernului Lituaniei și dumneavoastră personal, Excelență, pentru susținere. Acest proiect neapărat va avea continuare”, a scris Irina Vlah pe Facebook.

La evenimentul de inaugurare a proiectului au participat guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, şi ambasadorul Lituaniei în R. Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button