Distribuți acest articol

S-au terminat toate problemele în România, iar guvernul a mai rămas cu un singur lucru de făcut, legile Justiției și numirea procurorilor. Vicepremierul Dan Barna a declarat că a solicitat la nivelul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei.

„Am solicitat în cadrul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei, pentru a fi aduse în Parlament, sperăm noi, în câteva săptămâni şi a intra în dezbaterea atât de necesară, pentru a face paşii necesari în adoptarea noilor legi ale justiţiei, care sunt una dintre necesităţile pentru a avea perspectiva ridicării MCV spre finalul anului. Nu aş spune că e vorba de un blocaj. Sunt câteva aspecte legate de numirile procurorilor, de numirile celor din CSM şi acestea vor fi agreate. Noi sperăm ca într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, grupul de lucru să finalizeze, să identifice acele puncte unde sunt poziţii diferite şi să agreăm în coaliţie forma cu care vom veni în Parlament„, a arătat Barna, într-o declaraţie acordată presei.

„S-a convenit la nivelul coaliţiei ca acest grup de lucru care a fost deja format şi lucrează de o perioadă să abordeze toate categoriile de pensii de serviciu şi pensii speciale şi în funcţie de cadrul legal existent să vină cu măsuri specifice pentru a elimina acele discrepanţe revoltătoare care există în momentul de faţă pe anumite categorii”, a precizat Barna.


Distribuți acest articol