Actualitate

Coaliția scârțâie. Comunitatea DECLIC, apropiată de USR-PLUS, a făcut plângere penală premierului Cîțu pentru abuz în serviciu

Coaliția este pe punctul de a se destrăma, deoarece comunitatea Declic a depus, vineri, la DNA, plângere penală la adresa premierului Florin Cîţu şi a fostei sale consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern. Mioara Costin este acuzată că la ordinele lui Florin Cîțu a folosit resursele guvernului pentru campania internă din PNL.

„Am venit pentru a depune un denunţ pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu privire la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute în art. 436 din Codul administrativ (…). Începând cu anul 2019, noi avem această interdicţie expresă prevăzută în Codul administrativ, care ne spune negru pe alb că un funcţionar public, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu se poate implica în lupta politică. O poate face în timpul liber, dar nu prin actele de serviciu (…)

Noi avem un document care, până la acest moment, nu a fost asumat. Pentru că nimeni nu s-a sesizat pe această chestiune, membrii Comunităţii Declic şi-au asumat acest demers. Urmează să se lămurească în ce măsură documentul provine de la Guvern, aşa cum există aparenţa la acest moment, şi în ce măsură angajarea doamnei consilier a fost făcută pe criterii care privesc exercitarea funcţiei de consilier de stat”, a declarat avocatul.

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button