Actualitate

Coaliția PSD-USR-UDMR-PNL dă o lege cu dedicație să ajungă gazele la străini

Coaliția PSD-USR-UDMR-PNL dă o lege cu dedicație să ajungă gazele la străini.

Este vorba despre legea prin care s-ar modifica condițiile de exploatare pentru gazele românești din Marea Neagră. Legea a fost servită de interese străine și este împinsă prin parlament, pe repede înainte, coaliția PSD-PNL-USR-UDMR.

Singurul partid care se opune formei actuale, care implică să cedăm gazele românești către străini, este AUR- Alianța pentru Unirea Românilor.

Marius Lulea, vicepreședinte AUR, a explicat la Radio România actualități de ce legea nu se poate aproba în varianta actuală:

„Este o lege cu dedicație în care nu primează interesele românilor ci ale companiilor străine din energie. Noi dorim ca RomGaz să asigure exploatarea acestor zăcăminte , dorim să rezoltăm companii românești care să devină de talie mondială. Avem banii, avem resursele tehnologice și trebuie să știm să le exploatăm singuri. Să nu uităm că România are tradiție, aici vorbim de 200 de ani de la prima rafinărie din lumea făcută în România. RomGaz poate deveni un jucător internațional iar partidele nu permit acest lucru.

Un alt aspect important îl reprezintă locul de tranzacționare. Noi avem nevoie ca aceste gaze să fie vândute liber dar pe Bursa de la București. Nu înțelegem de ce România, un mare producător european , trebuie să vândă la Bursa din Viena, epoca marilor imperii s-a terminat” a susținut Marius Lulea, vicepreședinte AUR.

O alta problemă majoră o reprezintă Destinația banilor, aceștia se duc direct la bugetul de stat, o gaură neagră a economiei românești.

„Norvegia a făcut un Fond Suveran de Investiții ce după 30 de ani a ajuns la o capitalizare de 1000 de miliarde de euro. De acolo se fac investiții în afara țării și la ei în țară. Din profiturile făcute se mai fac completări și la bugetul de pensii și cel social. Norvegia o duce bine , noi putem să fim precum Norvegia” a susținut liderul AUR.

Partidele sistemului vor să împingă legea pe repede înainte, contrar intereselor românilor . Banii vor ajunge la bugetul de stat unde se vor duce pe subvenția partidelor, pe pensii speciale, pe angajații numiți de partide la stat, se vor sifona de firmele căpușă.

Back to top button