Actualitate

Clotilde Armand va demara un audit la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand primarul ales al Primăriei Sectorului 1 a anunțat că vrea să înceapă un audit la primărie. „La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei și acum două săptămâni consiliul local a votat să facă un împrumut de 200 milioane lei și nu s-au făcut investiții”, a explicat Armand. Ea a adăugat că din 2016, când erau 1.600 de angajați la primărie, numărul acestora s-a dublat.

Duminică la Digi 24 , Clotilde Armand a declarat : „Vreau să fiu primarul tuturor. Vor reorganiza primăria. Posturile care vor fi deschise, vor fi atribuite pe criterii de transparența, toată lumea va putea să aplice în funcție de competențe. În funcție de experiență se vor da aceste posturi. Contractele la fel. Vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toți banii noștri, din Sectorul 1. După cum știți, este primăria cea mai bogată, cu cele mai multe resurse. La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei și acum două săptămâni consiliul local a votat să facă un împrumut de 200 milioane lei și nu s-au făcut investiții. Unde s-au dus banii noștri?”

„Școli. Școlile din sectorul 1, majoritatea dintre ele, nu au avizul ISU. Sunt niște clădiri care nu sunt reabilitate seismic. Pot să vă spun o școală unde au fost și copiii mei unde scară centrală, în caz de cutremur, se prăbușește. Trebuie urgent să facem această investiție care deja a fost votată, a fost făcut deja studiul de fezabilitate, dar nu s-a întâmplat nimic. Aproape 90% din școli nu au aviz ISU. Copiii noștri nu sunt în siguranță la școală în cel mai bogat sector din Capitală. În 4 ani, fostul primar a avut la dispoziție mai mult de 1 miliard de euro. Ce s-a întâmplat cu banii?”, a completat Clotilde Armând.

„Noi vom spune stop corupției, stop clientelism. Vom avea multe traininguri, vom dezvolta competențele oamenilor. Vom fi intransigenți. Cu aceste audituri o să vedem și cine a contribuit la acest dezastru financiar din primărie, însă o să avem și nevoie de oameni noi. Vom spune acestea sunt regulile noi și după ele vor fi formați. Cine le înțelege bine, va evolua profesional. Așa este (aproape 3.000 de angajați-n.r.). Noi vom vrea să ne ducem spre cetățeni. Stop politica. Politica a fost în timpul campaniei. Acum vom acționa pentru cetățeni și va trebui că angajații și consilierii locali să înțeleagă acest lucru. Am identificat problemele, însă acum va trebui să identificăm soluțiile pentru cetățeni. Sunt două lucruri valorile pentru angajați și performanțele lor. Aceste două criterii le vom vedea în timp, va fi nevoie de timp să ne cunoaștem. Nu trebuie luni de zile pentru a curăță un trotuar sau a elimina gropile dintr-un trotuar. Va trebui că într-un timp rezonabil să se rezolve problemele. Și aici vom vedea cine este cu noi și cine nu”, a mai declarat Clotilde Armand.

Sursa foto : capital.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button