Distribuți acest articol

Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, atrage atenția la faptul că Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină „stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră” întrucât i se permite, fiindcă statul român nu reacţionează.

Avem o problemă cu suveranitarea țării, având în vedere că Ungaria nu ezită cu nici un prilej să arate că nu respectă statul în care are reprezentanţi la vârf, parlamentari şi miniştri”, afirmă Claudiu Târziu.

Suntem un model pentru Europa în privinţa tratamentului pe care îl acordăm etniilor conlocuitoare şi nu o facem dintr-un program politic, ci pentru că aşa ne place să trăim în armonie, cetăţeni de toate etniile. Bunătatea noastră nu ar trebui să fie interpretată drept prostie sau slăbiciune şi acest lucru ar fi uşurat dacă la nivelul politicii externe şi interne am avea o viziune bine definită şi programe bine articulate. Dacă Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii ţării, nu avem o viziune în privinţa aceasta şi nu avem politici publice”, a declarat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că politicile publice lipsesc şi în privinţa românilor din afara graniţelor şi că politicienii români ar avea de învăţat de la cei din Ungaria în acest domeniu.


Distribuți acest articol