Clasamentul anual de dezvoltare durabilă. Pe ce loc s-au situat R. Moldova și România ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

A fost publicat clasamentul anual de dezvoltare durabilă. Dintre 165 de state participante, Republica Moldova s-a clasat pe locul 48, iar România a ocupat locul 39, notează InfoTag.

Republica Moldova a înregistrat progrese în realizarea a șase din cele 17 obiective care determină dezvoltarea țării în sfere economice, sociale și de mediu, având un indice în creștere, de 73,68 față de 73,52 în 2020.

Cele mai mari progrese s-au înregistrat în domeniile „eradicării sărăciei” și „„activității climatice”, unde Republica Moldova este „aproape de atingerea obiectivului”. S-au observat mici îmbunătățiri în ceea ce privește „munca decentă și creșterea economică” și „pacea, justiția și instituțiile puternice”, dar, în general, „rămân provocări majore” în aceste domenii. Înrăutățirea situației a fost posibilă în „calitatea educației”.

Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania și Belgia sunt în fruntea clasamentului pentru dezvoltarea durabilă. Lista este încheiată de Ciad, Sudanul de Sud și Republica Centrafricană.

Ucraina este pe locul 36, România este pe locul 39, iar Rusia s-a clasat pe locul 46.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol