Distribuți acest articol

Claudiu Târziu (AUR) trage un semnal de alarmă referitor la lipsa de legitimitate a viitorului guvern, fapt care le-ar putea cauza mari probleme liderilor politici, printre care se numără și pericolul dizolvării acestei coaliții de guvernare mult mai devreme de 2024.

„Partidele care vor compune coaliția de guvernare nu sunt legitime să o facă, au obținut scoruri mici în acest demers, așa încât singura justificare pentru care ele se află la guvernare este sprijinul acordat de către președinte. Avertizăm că președintele are o mare responsabilitate în desemnarea acestui guvern, pe care o face în răspăr cu cutumele parlamentare și prezidențiale ignorând că PNL nu a obținut majoritatea și nici cele mai multe mandate de parlamentari și ignorând că PNL s-a aflat un an de zile la guvernare, un an în care a dovedit că este incapabil să gestioneze o situație gravă cum este aceea prin care trece România”, a precizat Târziu.

„Considerăm că acest guvern este nelegitim pentru că nu deține majoritatea în mod real. La momentul acesta, viitori parteneri de guvernare ai PNL au scăzut în sondaje, UDMR nu ar mai intra în Parlament, USR ar obține cu vreo 3-4 procente mai puțin. Sigur că, respectând litera legii, pot să-l alcătuiască, dar nu înseamnă că moral și politic au legitimitate”, explicat Cladiu Târziu.


Distribuți acest articol