Actualitate

Ciudat? Prețul sticlei a explodat în Ucraina

Istoricul român George Damian ne ține zilnic la curent cu situația războiului din Ucraina.

Acesta susține că în statul vecin a început o nouă criză: a sticlei care se sparge de la explozii.

Efecte ciudate ale războiului – criza ferestrelor. De când a început războiul din Ucraina urmăresc tot felul de evoluții bizare, de natură să afecteze viața oamenilor, chestii la care nu te gândești la prima vedere.

Mai nou a apărut în Ucraina o criză a ferestrelor, a produselor de sticlă mai precis, dar ferestrele sunt cele mai afectate. Bombardamentele au spart majoritatea geamurilor din orașele atacate în Ucraina, iar înlocuirea lor este extrem de problematică. Înainte de război Ucraina importa 350.000 tone de sticlă/ an din Rusia și Belarus, undeva spre 90% din necesar, surse care acum au dispărut.

Chestia asta cuplată cu o cerere foarte mare a aruncat în aer prețurile. Un metru pătrat de geam a ajuns să coste între 300 și 1500 de grivne (8 – 40 EUR), înainte de război prețurile începeau de la 170 grivne pe metru pătrat. Rezervele de sticlă rămase în Ucraina ar mai ajunge pentru 2-3 luni, între timp trebuie găsiți alți furnizori și alte căi de aprovizionare” susține istoricul George Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button