Actualitate

Ciucă și Popescu au descoperit gazele în 2022: România extrage gaze din Marea Neagră începând cu 1976

Premierul Ciucă și ministrul Energiei Virgil Popescu suferă de amnezie sau habar nu au pe ce lume trăiesc. Urmașii brătienilor au acoperit, ieri, agenda publică cu un fake news de proporții privind extracția în premieră a gazelor din Marea Neagră, iar presa română, o adunătură copy paste, a răspândit gogomănia celor doi mari oameni în stat. Se pare că premierul Nicolae Ciucă trăiește într-o realitate alternativă față de noi și începe să semene din ce în ce mai mult cu Viorica Dăncilă.

Platforma petrolieră Gloria a extras gaze din Marea Neagră începând cu 1976, fiind construită la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Platforma marină Gloria a fost scoasă din funcționare în anul 2019 după 43 de ani de funcționare în largul coastelor Mării Negre. Gloria a fost primul utilaj de acest tip din România şi a început activitatea de foraj la 16 septembrie 1976, la o distanţă de 72 mile marine în largul Mării Negre, la o adâncime maximă a apei de 90 de metri, în perimetrul Istria. Platforma Gloria asigura 10% din producţia de gaze naturale a României din Marea Neagră, aceasta fiind înlocuită cu un utilaj modern de compania OMV PETROM.

Liberalii Ciucă și Popescu au descoperit, ieri, gazele din Marea Neagră și au ținut morțiș să ne spună asta și nouă.

„Este oficial! Primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul național de transport! Este vorba de gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas. Vom avea o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual, în plus. Țara noastră a mai făcut un pas pentru a deveni independentă energetic.”, anunța cu fast Virgil Popescu.

Premierul Ciucă: Licența de operare a fost eliberată, astăzi, de către ANRE, fapt care permite ca, deja, primele gaze din Marea Neagră să ajungă în rețeaua națională. Gazele vor fi livrate către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz.

Premierul, președintele #PartiduluiNaționalLiberal Nicolae Ionel Ciucă: Exploatarea în premieră a gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul de gaze naturale din consumul intern și, astfel atingerea obiectivului de a fi independenți energetic. Asigurarea necesarului de gaze naturale din resursele proprii în procent de 90 la sută ne transformă într-o piață mult mai concurențială, mai ales în perioada acestor crize suprapuse. Guvernul României va fi mereu un partener al tuturor investitorilor care aduc plus valoare țării noastre și contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri. Legea Off-shore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani”.

Producția anuală de gaze naturale din perimetru XV Midia va asigura 10% din necesarul de consum național și aduce România mai aproape de cel mai mare deziderat privind securitatea energetică și anume, independența energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button