Actualitate

Ciucă se împrumută din nou la dobânzi astronomice de peste 8%. Se caută cu disperare bani pentru compensările din energie

Statul român trebuie să ofere firmelor din energie peste 8 miliarde de euro și suma crește. Acești bani nu există în conturile statului la acest moment, motiv pentru care se caută cu disperare proști care să fie păcăliți.

Românii pot investi, începând de luni, 8 august, în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de un an şi dobândă anuală de 8,25%, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

În luna iulie, persoanele fizice au investit 1,49 miliarde lei în titluri de stat Tezaur.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online între 8 şi 26 august 2022, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Între 8 şi 29 august 2022 acestea pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului iar în perioada 8 – 26 august 2022 în mediul urban şi 8 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Ceea ce noi vedem reprezintă falimentului statului român. El se împrumută excesiv deși nu produce valoare adăugată. În loc să rămână banii la români, la investitori, statul le ia banii ca să plătească subvențiile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button