Actualitate

Ciucă nu elimină pensiile speciale. Caută soluții alternative

Ciucă nu elimină pensiile speciale. Caută soluții alternative pentru a putea ajuta pe cei cu pensii mici, dar în nici un caz impozitarea celor mari sau scăderea, sau eliminarea lor.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat marţi, că în şedinţa conducerii liberalilor s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă a precizat că trebuie să existe o discuţie în coaliţie pe acest subiect. Sigur că doar au discutat, nu înseamnă că se va implementa ceva.

Nicolae Ciucă are o pensie specială de peste 200.000 de lei în fiecare an. Sunt sume foarte mari de bani la care un cetățean de rând nici nu visează. Marea majoritate a românilor trăiesc cu mai puțin de 1.000 de lei pensie lunară. Și salariile sunt mici: peste un milion de români duc acasă lunar mai puțin de 1.600 de lei.

Oricum impozitarea pensiilor reprezintă o mare mizerie din moment ce pensia nu este un venit ci o rezervă mutată din perioada de muncă către perioada de bătrânețe. Practic cetățenii au plătit deja impozit pe venit atunci când au avut salarii, iar impozitarea pensiilor reprezintă un abuz deoarece mai impozitează o dată un venit ce a fost impozitat în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button