Actualitate

Ciucă a decis: Cumpărăm cele 32 de rable F16 din Norvegia

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că se va aproba astăzi legea propusă de ministerul Apărării Naţionale, privind achiziţia a 32 de avioane F16 de la Guvernul norvegian.

”Vom aproba astăzi legea propusă de ministerul Apărării Naţionale, privind achiziţia a 32 de avioane F16 de la Guvernul norvegian. Este o lege prin care se asigură livrarea celor 32 de aparate de luptă, în stare operaţională, de luptă”, a spus premierul. 

El a precizat că este nevoie în acest context să continue să acorde atenţia cuvenită întăririi capacităţii de apărare şi de răspuns a armatei române. 

”Dincolo de achiziţia acestor aparate, se dezvoltă şi capacitatea noastră în domeniul industriei de apărare, pentru că facilităţile de mentenanţă şi modernizare se vor dezvolta şi se vor consolida în România”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Avioanele F16 din Norvegia și-au depășit perioda de viață și au nevoie de reparații capitale. Majoritatea aeronavelor au o vechime de aproape 40 de ani și chiar dacă vor fi reparate nu mai pot fi utilizate decât pe o durată de câțiva ani.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button