Distribuți acest articol

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va tăia gratuitățile pentru studenți și nu vor mai călători gratis cu trenul.

Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România a declarat că măsura nu este justificată și că îndeamnă toți studenții să trimită mail-uri către premier în care să își exprime opoziția.

“Aparent vorbim de o obsesie a domnului premier Cîțu care și în anii anteriori spunea ca ar trebui desființată această facilitate, deși în 2017 senatorul Florin Cîțu spunea că impactul bugetar este unul redus. Ne punem întrebarea ce s-a întâmplat de s-a răzgândit”, a declarat pentru HotNews.ro președintele ANOSR, Horia Onița.

Potrivit lui Onița, impactul ar fi de “215 milioane lei prognozati pentru 2021 care ar reprezenta 0,01% din PIB”.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

“A fost o politică de tip win-win. CFR primește subventie care permite creșterea capacității investiționale. Pentru studenți este o facilitate evident foarte buă, promovând creștera mobilitatii, pentru creșterea echității în sistem. Nu există niciun argument care să justifice poziția schimbată. În continuare măsura prezintă avantaje pentru studenți și pentru CFR Călători”, a precizat Onița.

Potrivit acestuia, era un avantaj mai ales pentru studenții care fac naveta.

“Vom solicita studentilor din țară să trimită adrese către mailul lui Florin Cîțu pentru a arăta opoziția la această decizie, dacă se va continua (cu această propunere – n.r.) ne gândim și la acțiuni de protest”, a declarat acesta.


Distribuți acest articol