Distribuți acest articol

Pe 25 septembrie vor avea loc alegeri interne în PNL. Bătălia este una cruntă și asistăm la o preluare în forță din partea aripirii venite din PDL, strânsă în jurul lui Florin Cîțu.

Dar animozitățile sunt mari, la fel și funcțiile promise. Pentru ca o tabără sau alta să câștige este nevoie de funcții și de bani, așa că se promite orice, inclusiv posturi la nivel local sau locuri în parlamentul din 2024.

După 25 septembrie câțiva zeci de parlamentari liberali știu sigur că nu vor mai avea noi mandate asigurate, așa că se pun deja bazele unei sciziuni. Bătălia este una pe bune și orgoliile pe măsură, ceea ce se vede în media reprezentând doar vârful unui adevărat război intern cu care pe care.

Este posibil ca anul 2022 să se surprindă cu un nou partid parlamentar liberal născut din PNL. Vorbe există deja intern, fiecare caută să își securizeze viitorul politic. Mulți nu vor să accepte sfârșitul carierii politice și privesc cu încredere spre un nou proiect. În PNL bătălia este una totală: pierzătorii vor dispărea definitiv.

Tocmai de aceea aripa Cîțu a pornit deja în căutarea de noi parlamentari, din zona de independenți, AUR sau chiar răzvrătiți de prin PSD care de asemenea au probleme de integrare în grup. Se vor promite funcții, bani, se va minți foarte mult, căci aglomerația este așa de mare în PNL că loc de alții nu va mai fi. Dar în politică nu promisiunile contează ci puterea, așa că se pot spune multe și să se realizeze puține.

Rămâne să vedem după 25 septembrie ce urmează să se întâmple și anul 2022 să confirmi dacă vom avea un nou partid politic pe scena politică sau nu.


Distribuți acest articol