Distribuți acest articol

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica trage un semnal de alarmă față de o situație îngrijorătoare: un radar amplasat lângă stația meteo din Timișoara emite radiații o dată la 6 minute. Dispozitivul a fost mutat de la Arad la Timișoara și se afla în afara orașului. Dar odată cu extinderea zonei rezidențiale, acest radar se situează acum în mijloc, precizează parlamentarul.

Ciprian-Titi Stoica a afirmat că, potrivit informațiilor de care dispune, se dorește amplasarea unui nou radar la 50m de distanță de cel actual, care să funcționeze cel puțin 1 an de zile în concomitent, astfel că situația devine extrem de gravă.

Pe fiecare radar, marca Lockheed Martin, sunt lipite atenționări pentru emisii de radiații dar personalul angajat nu este echipat corespunzător mediului de muncă. Ce face ANCOM? Dar ANM-ul? Ce fac CLT, CJT, Primăria Timișoara? Cetățenii din zonă cunosc faptul că sunt radiați involuntar la fiecare 6 minute?”, a scris deputatul AUR pe pagina sa de Facebook.

El a mai spus că a întâlnirea pe care o va avea cu prefectul județului Timiș va discuta despre acest subiect și va face tot ce îi stă în putință să găsească o soluție.


Distribuți acest articol