Actualitate

Cioloș îndeamnă maghiarii să voteze împotriva partidului lui Orban. UDMR este partener

Dacian Cioloș, președintele executat al USR, nu a reușit în politica internă de partid dar se dă cu părerea despre alegerile din Ungaria. El îndeamnă în limba română și maghiară pe cetățeni să voteze împotriva aliatului UDMR din Ungaria, partidul lui Orban:

„Dragi prieteni maghiari, aveți astăzi de făcut o alegere importantă. Veți alege între un partid care izolează Ungaria de Europa și opoziția unită. Între Victor Orban, prietenul declarat al lui Putin, și cei care se delimitează de crimele rușilor din Ucraina. Între un regim autocrat care își ascunde furturile și incompetența în spatele „suveranismului” și o alianță care stă unită în spatele valorilor europene. Între Vest și Est.

În ultimii ani, am fost critic cu Victor Orban nu pentru că am ceva personal cu el, ci pentru că am văzut decizii prin care guvernul de la Budapesta îndepărtează prietenii și vecinii mei de Uniunea Europeană și de toate statele vecine în care trăiesc etnici maghiari.

Dragi prieteni maghiari, aveți un trecut cu care vă puteți mândri. Alegeți un viitor asemenea în care să fim împreună într-o Uniune Europeană prosperă și democratică” a postat Dacian Cioloș pe pagina sa de facebook.


Back to top button