Actualitate

Ciolacu râde de Români: trei spitale de mari arși vor fi construite în România. Cine plusează?

În contextul campaniei electorale, politicienii folosesc adesea promisiuni atrăgătoare pentru a obține voturile alegătorilor. Unul dintre cele mai strălucitoare exemple recente ale acestei practici este promisiunea lui Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), cu privire la construirea a trei spitale de mari arși. Însă, pentru mulți români, această promisiune a sunat ca un deja-vu amar, având în vedere tragedia de la Colectiv și promisiunile nesatisfăcute care au urmat.

Tragedia de la Colectiv, care a avut loc în 2015, a fost un eveniment cumplit în istoria României. Incendiul din clubul Colectiv din București a dus la pierderea a 64 de vieți și la rănirea gravă a altor sute de persoane. În urma acestei tragedii, s-a vorbit mult despre necesitatea unor spitale de mari arși moderne și bine echipate pentru a trata victimele arsurilor grave. Politicienii, inclusiv PSD-ul, au făcut atunci promisiuni mari în această privință. Cu toate acestea, realitatea a arătat altceva.

Deși PSD-ul a promis în repetate rânduri construirea unor spitale de mari arși, în cei peste 6 ani care au trecut de la tragedia de la Colectiv, niciun astfel de spital nu a fost finalizat. Promisiunile au rămas doar la nivel de vorbe goale, iar resursele necesare pentru aceste spitale au fost de multe ori redirectionate sau neglijate în favoarea altor proiecte politice. Este cu atât mai dezamăgitor faptul că, în contextul campaniei electorale, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reluat promisiunea construirii a trei spitale de mari arși, încercând să atragă simpatia și voturile alegătorilor.

Aceasta nu este prima dată când PSD-ul face astfel de promisiuni. După tragedia de la Colectiv, au existat promisiuni similare, dar rezultatele au fost dezamăgitoare. România are în continuare o infrastructură medicală precară și spitalele nu sunt pregătite corespunzător pentru a trata victimele cu arsuri grave. Este important să ne întrebăm de ce promisiunile repetate ale politicienilor nu se traduc în acțiuni concrete pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate.

Starea de sănătate a spitalelor din România este o problemă gravă și cu multe aspecte complexe. Nu doar spitalele de mari arși sunt subfinanțate și subequipate, ci întregul sistem de sănătate se confruntă cu probleme grave, inclusiv lipsa de personal medical calificat, infrastructură învechită și o administrare defectuoasă. Incendiile care au afectat spitalele din România, inclusiv cele recente de la Piatra Neamț și Râmnicu Sărat, au arătat vulnerabilitatea sistemului de sănătate și necesitatea unei abordări serioase pentru a remedia aceste probleme.

Promisiunile politicienilor cu privire la construirea de spitale de mari arși în România au devenit din ce în ce mai greu de luat în serios, dată fiind istoria lor de nesatisfăcere a acestor promisiuni. Este vital să avem politicieni care să acționeze cu responsabilitate și să pună în aplicare măsuri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate, în loc să folosească tragedii ca Colectiv pentru scopuri politice. Românii au nevoie de spitale eficiente, personal medical bine pregătit și o infrastructură medicală modernă pentru a-și asigura sănătatea și siguranța.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button