Actualitate

Ciolacu (PSD) a iertat OMV de miliarde, dar pune taxe enorme la firmele românești

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), vrea să majoreze taxele pentru companiile românești, în timp ce o serie de companii multinaționale, cum ar fi OMV, au fost „iertate” de obligațiile fiscale de valoare ridicată.

Anunțul lui Ciolacu despre planurile de creștere a taxelor pentru firmele locale a stârnit nemulțumire generală. Antreprenorii români, deja strâmtorați de criză, se confruntă acum cu o povară fiscală și mai mare, care ar putea conduce la pierderea locurilor de muncă și la falimente.

Pe de altă parte, recent, guvernul condus de PSD a fost acuzat de favoritism corporatist, după ce a renunțat la datoriile fiscale de miliarde de lei ale companiei austriece OMV. Decizia a provocat un val de nemulțumire, în contextul în care firmele românești suferă sub greutatea fiscalității crescute.

„Este inadmisibil”, a declarat un antreprenor local. „Guvernul ne sufocă cu taxe și impozite noi, în timp ce marile companii străine sunt iertate de datorii imense. Nu putem concura în aceste condiții. Este o lovitură fatală pentru economia noastră.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button