Actualitate

Ciolacu : „Dacă vom avea în jur de 4.000 de infectări pe zi, probabil că vom vota pentru amânarea alegerilor parlamentare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Guvernul va fi cel care va amâna alegerile , nu partidul sau, din cauza „gestionarii dezastruoase a pandemiei”, iar dacă se va ajunge la 4.000 de infectări zilnice, PSD va vota „probabil” pentru amânare.

„Atât eu, cât și colegii mei suntem îngrijorați de dezastrul cu care este condusă această pandemie. Am ajuns astăzi să avem 25% rată de infectare. Aș vrea, prin intermediul dvs, să îl anunț și pe dl Iohannis, și pe dl Orban, că nu PSD va amâna alegerile. Am avut această discuție cu colegii mei, ci Guvernul sau e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de Guvernul orban. Acum câteva luni am trecut un proiect de lege, la fel că alte state, Germania, Franța sau Polonia, prin care interziceam vânzările de acțiuni la companiile proprietate a statului român. Guvernul orban a emis o OUG, mascată sub scandalul furturilor de la alegeri în București, și au redeschis posibilitatea de vânzări de active la niște prețuri ridicol-Hidroelectrica, CEC sau Eximbank. De aceea, începând de această săptămâna va începe să își expună programul de guvernare pentru parlamentare. Nu PSD amâna alegerile. PSD se pregătește de alegeri pe 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia e posibil să avem amânare a alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Național al PSD.

Întrebat dacă PSD va susține proiectul de lege al deputatului independent Adrian Dohotaru care propune ca alegerile parlamentare să nu aibă loc pe 6 decembrie, ci pe 14 martie 2021, Ciolacu a afirmat că : „Momentan nu e supus la vot. Vom vedea cum evoluează pandemia. Ar trebui un proiect votat de mai multe forțe politice ca el să treacă de Parlament”.

„Dacă vom avea în jur de 4.000 de infectări pe zi, probabil că vom vota pentru amânarea alegerilor”, a precizat Ciolacu, întrebat despre subiect.

Sursa foto : qmagazine.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button