Cine este noul atașat militar adjunct al României în Republica Moldova
Distribuți acest articol

Căpitanul Alexandru Panțuru, noul atașat militar adjunct al României în Republica Moldova, a fost prezentat Ministerului Apărării de la Chișinău.

Acest lucru s-a întâmplat joi, 5 august 2021, în cadrul unei întrevederi dintre Aurel Fondos, secretar de stat de la Chișinău și corpul diplomatic militar din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, condus de colonelul Cristi Ladaniuc, atașat militar.

În context, noul ataşat militar adjunct, căpitan Alexandru Panţuru, a menţionat că va depune toate eforturile pentru continuarea proiectelor şi iniţiativelor predecesorului său, pe diferite domenii. La rândul său, secretarul de stat Aurel Fondos i-a urat succes acestuia în exercitarea mandatului.

Totodată, oficialul i-a mulţumit locotenent-colonelului Gheorghiță Tapalagă, care şi-a încheiat misiunea diplomatică în R. Moldova şi i-a înmânat acestuia distincţia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”. Medalia i-a fost conferită pentru contribuţia la dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale de cooperare stabilite între armata României şi cea a Republicii Moldova pe parcursul ultimelor decenii.

În cadrul aceleași întrevederi, s-a discutat despre cooperarea bilaterală dintre structurile de apărare ale Republicii Moldova şi României, cu accent pe asistența consultativă și financiară acordată în cadrul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), despre contribuţia la pregătirea militarilor din R. Moldova în cadrul cursurilor de specialitate şi instituţiile de învăţământ de profil din România, precum și despre exercițiile comune.

De asemenea, secretarul de stat de la Chișinău a mulțumit, Guvernului de la București pentru donațiile semnificative de medicamente și materiale de protecție sanitară destinate combaterii pandemiei COVID-19 în Armata Națională a R. Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol