Actualitate

Cine este Dacian Cioloș, liderul USR mazilit de Dan Barna? Legături puternice cu PSD

Mazilirea lui Dacian Cioloș de la conducerea USR s-a făcut tot așa de repede cum a fost și ascensiunea. Fostul lider al partidului neomarxist și-a negociat o nouă funcție de europarlamentar și s-a restras din cea de președinte.

Dacian Cioloș, omul pentru care a fost mazilit Nicușor Dan

USR, adică Uniunea Salvați România, este un partid politic. El a pornit de la asociația USB- Uniunea Salvați Bucureștiul, condusă de către Nicușor Dan.

Acesta din urmă a candidat de mai multe ori la funcția de primar al orașului București. În cele din urmă Nicușor a reușit să bage un partid în parlamentul de la București.

În lipsa unei echipe cu care să construiască partidul Nicușor a acceptat venirea membrilor de cabinet ai lui Dacian Cioloș.

Aceștia au preluat puterea și l-au trădat. Cine e trădător va muri de trădare.

Imediat după alegerile parlamentare USR avea să intre în parlament. Atunci sistemul a decis înlăturarea lui Nicușor Dan și s-a pregătit traseul pentru un nou lider. Ținta finală era ca Dacian Cioloș să conducă partidul și așa a fost.

Dacian Cioloș acuzat că ar fi omul Franței

Dacian Cioloș a fost constant acuzat că ar face jocurile Franței în România și că USR reprezintă un instrument în acest sens.

Faptul că soția sa este de origine franceză nu ar trebui să reprezinte o dovadă.

Că o fi oamenii francezilor, nemților sau austriecilor este mai puțin important, ceea ce contează este că USR blochează multe lucruri bune pentru România.

Cine este soția lui Dacian Cioloș

Soția lui Dacian Cioloș este Valerie Cioloș. Legarea unor agenți prin căsătorii reprezintă o constanță în lumea informativă. Nu spunem că este cazul de față ci că acest fenomen există.

Soţia lui Dacian Cioloş este frumoasa franţuzoaică Valerie Ciolos-Villemin. Există zvonuri că aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier.

Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său, Dacian, a fost comisar european din partea PSD-PNL-PDL. Soția lui Dacian a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Valerie este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent. Ea a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova

Back to top button