Actualitate

Cifre de afaceri record, taxe inexistente: Cum exploatează multinaționalele slăbiciunile fiscale românești

Un semnal de alarmă este tras în direcția autorităților române deoarece o listă lungă de mari companii care activează în țară plătesc un impozit pe profit zero, în ciuda cifrelor de afaceri uriașe raportate. Aceasta este o situație surprinzătoare și îngrijorătoare, deoarece aceste companii înregistrează cifre de afaceri de peste 100 milioane de euro fiecare. Ilie Șerbănescu, un economist cunoscut, a acordat un interviu în care a adus mai multe informații despre acest subiect, subliniind că aceste companii ar trebui să fie impozitate în mod corespunzător sau să plece din țară.

Într-un interviul acordat pentru o televiziune din România, Ilie Șerbănescu a făcut observații interesante cu privire la această situație. El a afirmat că aceste companii plătesc impozite minime sau chiar zero deoarece sunt implicate într-o politică de evaziune fiscală. Aceasta este o problemă gravă deoarece aceste companii înregistrează profituri mari, dar reușesc să evite plata impozitelor pe profit prin diverse tactici de contabilitate. Ilie Șerbănescu a subliniat că această situație este rezultatul unei politici și nu doar responsabilitatea companiilor respective, ci și a guvernelor implicate.

Economistul a adăugat că această situație nu este specifică României, ci este o problemă la nivel global. El a criticat, de asemenea, guvernele care tolerează această evaziune fiscală și a subliniat că soluția ar fi impozitarea companiilor multinaționale în funcție de cifra de afaceri, pentru a evita astfel evaziunea fiscală.

Ilie Șerbănescu a concluzionat că este necesară o schimbare în abordarea fiscală a acestor companii și că statul român trebuie să acționeze pentru a proteja interesele sale și ale cetățenilor săi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button