Internațional

China reacționează: „SUA fac bani din războiul din Ucraina, păcălind UE. Americanii vând gaze naturale la un preț mai mare”

Criza din Ucraina durează de mai bine de șase luni și situația escaladează, evidențiind faptul că sancțiunile impuse unilateral de țările occidentale, cum ar fi SUA, nu sunt de folos în soluționarea problemei.

Dimpotrivă, efectele solidare și deloc favorabile continuă să crească ca un bulgăre de zăpadă ce se rostogolește tot mai mult, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, la conferința de presă.

Multor țări europene le lipsesc resursele energetice după ce au impus sancțiunile împotriva Rusiei. Acestea sunt nevoite să achiziționeze gaze naturale din SUA la un preț mai mare. Presa europeană comentează că Washingtonul pozează în Mântuitorul, având profituri enorme de pe urma suspendării livrărilor de gaze naturale rusești către țările europene.

SUA sunt inițiatorul crizei din Ucraina, dar și cel mai mare câștigător al acesteia. Fenomenul merită reflecția și vigilența noastră, a subliniat oficialul chinez.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button