Cetățenii R. Moldova din Afganistan, evacuați cu ajutorul Forţelor Aeriene Române
Distribuți acest articol

Cei șase cetățeni ai Republicii Moldova care se află în Afganistan ar putea fi evacuați cu ajutorul unei aeronave militare de transport a Forțelor Aeriene Române. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe de la Chișinău, care a subliniat că depune în continuare eforturi diplomatice în acest sens. 

Astfel, responsabilii din R. Moldova sunt în contact permanent cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al României pentru coordonarea acțiunilor necesare.

Din cauza condițiilor de securitate deosebit de dificile și periculoase din Kabul, accesul cetățenilor R. Moldova spre aeroport nu a putut fi realizat până la acest moment. Partea română a informat că aeronava Forțelor Aeriene Române va staționa în perioada următoare la Islamabad, Pakistan, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea cetățenilor, inclusiv a celor din Republica Moldova, atunci când tranzitul spre aeroport va fi posibil.

Ministerul de Externe de la Chișinău monitorizează permanent, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

Amintim că, la 16 august 2021, Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinău, a anunțat că șase cetățeni ai R. Moldova care lucrau pentru Organizația Națiunilor Unite și elicopterul lor au rămas în Afganistan, după ce alte companii aeriene din R. Moldova au fost evacuate. Echipajul nu are acces la elicopter, dar se află într-o locație sigură.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol