Actualitate

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

23 Noiembrie 2020Sursa: IGPR

În perioada mai-noiembrie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Eurojust, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de victime, prin practicarea prostituției, grup care ar fi activat în Finlanda, aceștia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare.

În vederea coordonării investigațiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă (JIT) între România (D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova) și Finlanda (Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul de Investigații Criminale, Unitatea pentru Infracțiuni Grave).

O acțiune comună s-a desfășurat la data de 13 mai 2020. În cadrul acesteia, au fost efectuate 14 percheziții, în România și Finlanda, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Până în prezent, 9 sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
Detalii

Relaţii cu publicul
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
Detalii

Abonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button