Actualitate

CERCETAȚI PENTRU FURT ȘI TENTANTIVĂ LA FURT

Doi bărbați din județul Prahova au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi cauzat un prejudiciu de 30.000 de lei, prin furturi de componente de autoturisme, comise în județul Vrancea.

Ieri, 19 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Române și cei ai Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 26, respectiv 39 de ani, din județul Prahova.

În fapt, în noaptea de 9/10 octombrie a.c., prin escaladarea gardului și tăierea unui perete, cei în cauză ar fi pătruns în perimetrul unei hale, din zona Tișița, unde se aflau componente rezultate din dezmembrarea unor autoturisme.

Aceștia nu ar fi sustras niciun bun, întrucât sistemul de alarmare antiefracție al societății comerciale s-ar fi declanșat.

În cursul aceleiași nopți, bărbații ar fi pătruns și în sediul unei societăți comerciale cu profil dezmembrări auto, din localitatea Garoafa, de unde ar fi sustras catalizatori de autovehicule și scule electrice.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 30.000 de lei.

Bărbații au fost depistați ieri, 19 octombrie a.c., într-un punct de trecere al frontierei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Astăzi, 20 octombrie a.c., în urma prezentării acestora Judecătoriei Focșani, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al serviciilor de investigații criminale Arad și Prahova.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea și polițiști de ordine publică.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button