CERCETAȚI PENTRU FURT CALIFICAT
Distribuți acest articol

Doi bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi din autoturisme, prin copierea semnalului de emisie-recepție transmis de cheia mașinii, au fost depistați de polițiștii din Bihor.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat doi bărbați, de 45 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de furt calificat.

Aceștia sunt bănuiți că, la data de 27 octombrie a.c., în timp ce unul dintre cei doi bărbați ar fi asigurat paza locului, celălalt ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie-recepție transmis de cheia originală și ar fi sustras, dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din Oradea, un laptop, o pereche de căști și un mouse, cauzând un prejudiciu estimat la 1.500 de euro.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, la 29 octombrie 2020, prin același mod de operare, ar fi sustras 5.448 de lei, dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism parcat pe o altă stradă din localitate.

Aceeași bărbați sunt bănuiți că, la 6 noiembrie a.c., în timp ce unul dintre ei asigura paza locului, celălat ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie-recepție transmis de cheia originală și ar fi sustras 17.400 de lei, dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism parcat.

Sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea, i-au depistat în flagrant delict pe cei doi bărbați, în timp ce, în intervalul orar 15.00 – 16.10, folosind același mod de operare, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte patru autoturisme aflate în parcarea unui centru comercial din Oradea.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, la data 14 noiembrie a.c., polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

La data de 15 noiembrie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar, ulterior, Judecătoriei Oradea, care a emis pe numele ambilor bărbați câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Distribuți acest articol