CEC se opune deschiderii mai multor secții de vot pentru cetățenii R. Moldova de peste hotare
Distribuți acest articol

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție decizia de joi, 18 iunie curent, a Curții de Apel Chișinău prin care au fost anulate anexele CEC privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în străinătate la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, transmite Radio Chișinău

S-a întâmplat după ce astăzi au avut loc consultări dintre reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău și cei ai Comisiei Electorale Centrale.

În cadrul discuțiilor, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a declarat că în prezent nu există certitudinea că există mijloace financiare, personal, dar și avizul țărilor pentru a permite deschiderea secțiilor de votare suplimentare.

La rândul său, secretarul general din cadrul Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, a menționat că instituția dispune de personal pentru a asigura conducerea birourilor electorale, dar și confirmări din partea statelor gazdă pentru organizarea alegerilor.

Amintim că ieri Curtea de Apel a anulat lista secțiilor de votare peste hotare, adoptată de CEC, pe motiv că aceasta presupunea deschiderea a doar 146 de secții număr considerat prea mic față de 190 de secții cât a recomandat Ministerul de Externe de la Chișinău.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol