Ce va face Maia Sandu în județul Brașov ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Preşedintele Republicii Moldova este invitatul special al celei de-a 13-a ediții a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov, Brașov. În cadrul maratonului de proiecții și dezbateri, Maia Sandu a povestit despre parcursul ei politic și a dialogat online cu studenții participanți la festival, notează TVR Moldova.

Festivalul de la Râșnov spune anul acesta poveștile celor care s-au sacrificat pentru un ideal sau pentru țară.

„Vom discuta pe mai multe planuri. Este vorba despre eroi cunoscuți, necunoscuți, lideri, valori și modele, martiri, încercăm să explorăm mai multe fațete ale eroului actual”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul festivalului.

Invitată la festival, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dialogat online cu tinerii prezenți despre sacrificiile făcute de eroii din trecut și prezent, dar și despre democrație, justiție și valori europene. Ea a vorbit și despre bătălia politică de la Chișinău și despre aspirațiile cetățenilor din Republica Moldova.

„Eroi sunt oamenii care își asumă, în condiții dificile, să vină să lupte împotriva unui regim nedemocratic, așa cum s-a întâmplat în anii 2015, 2016, 2017, până în 2019”, a subliniat președintele de la Chișinău.

„Justiția nevăzută” și profilul profesorului performant în zilele noastre au fost alte teme de dezbatere.

Festivalul de Film și Istorii se va desfășura până pe 29 august în Râşnov, Braşov, Codlea, Hărman şi Crizbav. Cuprinde peste 60 de proiecţii de film și 18 dezbateri cu peste 60 de invitaţi speciali, dar și proiecte muzicale inedite, concerte în Cetate și teatru.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol