Actualitate

Ce sumă vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient COVID-19 monitorizat de la distanță

Este vorba de 105 lei, atât va primi un medic de familie pentru fiecare pacient diagnosticat cu SARS CoV-2 pe care îl monitorizeaza, de la distanță, după cum prevede un ordin al ministrului Sănătății.

Sumă este binevenită, dar nu reflectă efortul depus de medici, spune Dana Stefana Popescu, secretar general al Societății Naționale de Medicină Familiei, pentru Europa FM.

Ea crede că mulți doctori nici nu vor completa cererile pentru astfel de plăți, care se fac prin Casa Națională de Sănătate,

„Probabil vor exista situații în care medicul va refuza să factureze această sumă pentru că ar fi mai multă birocrație decât plată. Această sumă nu reprezintă sub nicio formă valoarea reală a efortului nostru. Metodologia spune că acest pacient pozitiv ar trebui monitorizat zilnic de la distanță, deci 100 de lei împărțiți la 14 zile de interacțiune cu pacientul, faceți socoteală, nici nu are rost să vorbim de această plată, care este cumva jignitoare,” declară Dana Stefana Popescu.

Ministerul Sănătății a stabilit că persoanele asimptomatice sau care prezintă forme ușoare de COVID-19 nu vor mai fi obligate să meargă la spital pentru o prima evaluare a stării de sănătate. Ele vor urma tratament la domiciliu și vor fi monitorizate, de la distanță de medicii de familie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button