Distribuți acest articol

Liderul PNL, Ludovic Orban, vrea mobilizare din partea liberalilor în privința organizării alegerilor interne de partid. Valul 4 al pandemiei îl poate prinde pe Ludovic Orban nepregătit, iar el are nevoie de această funcție de conducere mai mult ca orice.

Ludovic Orban a susținut că în cursul săptămânii viitoare va fi convocat un Birou Executiv, care la rândul său va stabili data Consiliului Național. În cadrul acesui for va fi stabilită data Congresului PNL, care ar putea avea loc în septembrie. Graba liberalilor vine din cauza temerii că în septembrie am putea avea valul patru al pandemiei de Covid-19.

Pe timpul verii vor avea loc alegeri în cel puțin 8 filiale județene ale PNL, acolo unde în prezent există conducere interimară.

Primul semnal important venit dinspre Florin Cîțu este că nu exclude o candidatură pentru funcția de președinte PNL. El avea posibilitatea să facă un anunț sec, că nu va candida, și închidea discuția legată în jurul său în perspectiva Congresului. Dar nu a făcut acest lucru, deși a fost întrebat direct.

„Nu cred că premierul Cîțu va candida la Congres pentru funcția de președinte PNL, colaborăm bine”, le-a spus Ludovic Orban unor colegi din partid. Dar nu e sigur că acest lucru nu se va întâmpla.


Distribuți acest articol