Distribuți acest articol

La USR sunt numai habarniști și așa cum spunea un politician de la UDMR: sunt total desprinși de realitate.

România are nevoie de investiții rapide și ieftine. Ce înseammă acest lucru: că banii trebuie să fie ai românilor și procedurile simplificate.

Fondurile europene au în spate o birocrație greoaie făcută cică cu scopul de a se proteja banul contribuabilului european. În realitate însă țările occidentale nu au nici un interes ca acești bani să fie accesați ușor, doar se mimează interesul față de țările mai puțin dezvoltate în timp ce se pun condiții grele ce duc la pierderea avuției naționale. Sigur că ei spun piată liberă, liberalizare, circulația liberă a capitalurilor, dar în realitate sub aceste cuvinte se ascunde spolierea națiunilor mai slabe.

Trecând peste acest lucru este dovedit faptul că PNDL a reprezentat un program rapid, bazat pe o documentație minimală și care a generat investiții imediate. În general proiectele depuse erau și începute în maxim 2-3 ani.

Nu acest lucru se întâmplă însă prin fondurile europene, acolo unde SF-urile se depun și durează numai ele vreo 3-4 ani să se aprobe, iar când se face acest lucru deja estimările sunt depășite și trebuie să o luăm de la capăt. De asemenea investițiile prin fonduri europene devin mai scumpe datorită necesității de tot felul de consultanți și a duratei mari de implimentare.

Ori PNRR nici nu este aprobat, ce să mai vorbim de venirea banilor.

Așa că se impune necesitatea a două programe în același timp: unul rapid și simplul, altul ca să nu pierdem banii europeni.

Dar USR nu poate vedea dincolo de consultanța oferită de Dan Barna și prin care mai mulți beneficiari au realizat proiecte fictive. La USR foile tăiate degeaba sunt importante, nu asfaltarea drumurilor.


Distribuți acest articol