Ce interconexiune vor mai negocia Guvernul de la București și cel de la Chișinău
Distribuți acest articol

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat, astăzi, inițierea negocierilor asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind construirea podului rutier care va lega localitatea Ungheni din România cu orașul Ungheni din Republica Moldova.

Scopul proiectului este integrarea rețelei rutiere a Republicii Moldova în rețeaua trans-europeană (TEN-T), obiectiv stipulat în Strategia de Transport și Logistică pentru anii 2013- 2022. Prin urmare, Guvernul României va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic al obiectivului, inclusiv impactul de mediu, precum și construcția podului și infrastructurii conexe pe teritoriul său. Pe de altă parte, Guvernul Republicii Moldova va asigura evaluarea impactului de mediu și finanțarea pentru construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul său. Termenul de execuție al acestui obiectiv este estimat la 3 ani.

De asemenea, Guvernele de la Chișinău și București vor iniția negocierile și asupra proiectului Acordului privind reabilitarea podului rutier de frontieră de peste râul Prut, Giurgiulești–Galați. Acesta va asigura interconexiunea infrastructurii rutiere între statele vecine pe segmentul de drumuri: pe teritoriul Republicii Moldova – drumul național M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România și inclusiv pe teritoriul României. Lucrările de reabilitare a obiectivului vor fi finanțate din bugetul de stat al României, termenul de executare fiind de 2 ani.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol